Tel 08-40910200  mån-fre 09.00-16.30

Back to Top

Köp- och leveransvillkor

Kontakta oss

mån-fre 09:30-16:30

Tel: 08-40910200

Kontakta oss via e-post: Skicka e-post

All e-post besvaras inom 48 timmar


KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

INFORMATION OM DITT KÖP

När du handlar hos oss gäller Skogsmarkens allmänna köpvillkor för ditt köp.

Villkoren kan komma att ändras och därför rekommenderar vi dig som kund att ta del av dem vid varje köp.

PRIS

Samtliga priser är angivna i svenska kronor och inkluderar gällande moms.

Sänkt pris, rea, erbjudanden och rabatter

I de fall sänkt pris, kampanjer eller erbjudanden förekommer på Skogsmarken gäller priserna så långt lagret räcker.

Eventuell rabatt gäller vid ett köptillfälle och kan inte föras över på returer, byten, reklamationer eller framtida beställningar.

PRISGARANTI

Skogsmarkens prisgaranti är till för att du som kund alltid ska känna dig säker på att du köpt din vara till rätt pris. Den innebär att om du hittar ett lägre pris någon annanstans så ersätter Skogsmarken dig för mellanskillnaden. Det gäller oavsett om du redan gjort ditt köp eller om du ska göra ett köp hos oss. För att utnyttja prisgarantin så behöver du bara ta kontakt med vår kundtjänst via e-post eller telefon. Det vi behöver av dig är ditt ordernummer (om du redan gjort ditt köp) och en länk till den butik som har ett lägre pris. Hittar du ett lägre pris hos en fysisk butik vill vi ha namnet på butiken och ett telefonnummer samt varans pris. Vi kontrollerar sedan priset och ersätter dig för mellanskillnaden.

Våra villkor:

Garantin gäller för svenska vanliga butiker och nätbutiker som säljer i SEK till kunder bosatta i Sverige (d.v.s. det skall vara ett svenskt bolag)
Garantin gäller i 7 dagar efter att kunden genomfört en beställning hos Skogsmarken.
Priset gäller enbart butikens ordinarie pris, ej tillfälliga kampanjer eller rea-priser.
Garantin gäller ej auktioner.
Priset måste vara inklusive frakt- och administrativa avgifter.
Garantin gäller enbart om varan går att köpa i butiken där kunden hittat priset, d.v.s. den får inte vara slut i lager.
Det måste vara exakt samma vara, d.v.s. samma färg, storlek, utförande, årsmodell och antal i förpackning.
Det gäller enbart leveranser inom Sverige.
Kunden måste inkomma med en länk till butiken där man kan utläsa att det är samma märke, modell och storlek (skärmdump godtas inte). Är det en fysisk butik skall butiksnamn, telefonnummer samt pris finnas med.

För Skogsmarkens leveranser betalar du som konsument ingen frakt. Frakt för företagspaket kostar 100 kronor inom Sverige oavsett ordervärde.

KÖP

Avtal om köp ingås när du väljer att "Betala" i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. angivande av pris, leveranstid, produkttext etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering får du självklart välja att avboka din order utan kostnad.

BETALNING

Skogsmarken erbjuder betalningar med kort, faktura (via Svea Ekonomi AB) samt delbetalning (via Svea Ekonomi AB). Inga avgifter tillkommer för kort- eller fakturabetalning.

Kortbetalning


Väljer du kortbetalning så kan du känna dig trygg i att vi använder kryptering så att du inte riskerar att dina kortuppgifter hamnar i orätta händer. Vi genomför korttransaktionen i samarbete med Svea Ekonomi AB, som är en auktoriserad kortinlösare (PCI-DSS-certifierade) och Svenska Handelsbanken. Svea Ekonomi AB hanterar alla kortuppgifter, inga kortuppgifter hanteras av oss.

När du lägger din order kommer vi att reservera beloppet på ditt kort till dess att vi levererar din order från oss. Då dras beloppet från ditt kort.

Faktura


Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. När du betalar via Svea WebPay Faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. 


För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. En förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Skogsmarken överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad och lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Svea WebPay Delbetala

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet när som helst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08-51493113 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor hittar du här.

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Presentkort

Pengarna dras från presentkortet när ordern levereras. Presentkortet kan även användas som delbetalning av order, och kombineras med kreditkort eller faktura. Vid eventuell retur återbetalas pengarna i första hand till presentkortet, dock max upp till det belopp som användes då ordern lades. Kontokort eller faktura krediteras först efter att presentkortsbeloppet har återbetalats.
Det går endast att använda en presentkortskod per order. LEVERANS OCH HÄMTNING AV VAROR

Leveranstider

Skogsmarken strävar efter att leverera en beställd vara så fort som möjligt. Leveranstiden kan dock variera beroende på mängden beställningar att expediera samt omständigheter vilka Skogsmarken inte råder över. Vid leveransförsening meddelar Skogsmarken dig detta och fortsätter bevaka beställningen.

Hos Skogsmarken kan du beställa lagervaror som vi själva lagerhåller. Normalt levereras dina varor då inom 1-2 vardagar.

Vissa produkter finns inte i Skogsmarkens lager utan beställs från våra leverantörer - beställningsvaror.

I normalfallet levereras varan då inom 3 – 7 vardagar. Detta är en uppskattning och avvikelser kan förekomma.

Måttbeställda kläder levereras normalt inom 2-3 veckor. Detta är en uppskattning och avvikelser kan förekomma.

Innehåller din order minst en beställningsvara så inväntar vi beställningsvaran varan före leverans.

Det framgår tydligt på respektive produkt om det är en lagervara, beställningsvara eller måttbeställd vara.

Enligt lagen är Skogsmarken skyldig att leverera dina varor allra senast inom 30 dagar från den dag då du som konsument gjorde din beställning.

Om Skogsmarken inte kan fullgöra leveransen inom denna tid och detta inte beror på något agerande från din sida har du som konsument rätt att häva avtalet. Skogsmarken ska i sådant fall betala tillbaka vad du har betalat senast inom 30 dagar från den dag då Skogsmarken tagit emot ditt meddelande om hävning.

Dessa skyldigheter gäller dock inte specialbeställda eller måttbeställda varor där leveranstiden kan överstiga 30 dagar. 

Avbeställning och ändring av order

Om du vill göra en ändring i din beställning rekommenderar vi dig att kontakta oss omgående. Kontaktuppgifter och öppettider finner du under rubriken ”Kontakt” på Skogsmarkens onlineshop.

Skogsmarken packar och postar leveranser så snart vi har fått in dem vilket innebär att det inte alltid går att ändra en beställning. I fall du önskar avbeställa din beställning efter att Skogsmarken påbörjat hanteringen av den kan du utnyttja din ångerrätt. Du betalar då den faktiska hanteringskostnaden som uppkommit.

Avisering och uthämtning

Skogsmarken skickar alla sina paket med PostNord Logistics AB.

Du som kund ansvarar för att den adress som du uppgivit vid beställningen är korrekt.

När vi skickar din order från vårt lager kommer du att få ett mail som meddelar att din order är skickad. Du kommer även att få ett mail från PostNord Logistics AB med ditt kolliid, där du kan följa din orders väg hem till dig och ditt ombud.

Avisering om att paketet kan hämtas sker till din e-postadress eller via SMS.

Uthämtning av paket sker från det utlämningsställe som ligger närmast den leveransadress du angett i kassan. Du måste ha med dig giltig ID-handling och det löpnummer som framgår av aviseringen (e-post eller sms). Saknas giltig ID-handling kan tyvärr inte paketet hämtas ut.

Transportskador

Skogsmarken tar ansvar för varor som skadas eller kommer bort under transporten till dig som kund. Du måste dock informera Skogsmarken om skadan senast inom en vecka. Vi vill gärna att du samtidigt tar en bild av den skadade varan och skickar den till oss.

Om varan skadas eller kommer bort när du återsänder den till oss är det du som ansvarar för varorna.

Ej uthämtat paket

För alla paket som inte hämtas ut inom tre veckor debiteras en avgift på 100 kr. Avgiften motsvarar kostnaderna för returfrakt och hantering. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut inom den ovan angivna tiden blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.

FEL I VARA OCH REKLAMATION

Vid mottagen leverans vill vi att du som kund kontrollerar varorna och att antalet stämmer överens med vad du har beställt.

Om du har några invändningar mot din leverans ber vi dig kontakta oss snarast möjligt, dock senast inom två veckor från det att du mottagit leveransen.

Du har enligt lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation ska göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Efter att vi mottagit den returnerade varan kommer vi att behandla ärendet inom 30 dagar.

Reklamerad produkt ska skickas till: Skogsmarken, Green planet AB, Marieberg, 179 75 Skå. Vid frågor kontakta oss på info@skogsmarken.com eller på telefon 08-40910200.

ÅNGERRÄTT OCH RETUR

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som konsument rätt att frånträda avtalet (ångerrätt) genom att meddela näringsidkaren detta inom 14 dagar från det att du mottagit din beställning (ångerfrist). Skogsmarken erbjuder dig dock 30 dagars ångerfrist. Detta innebär att du har 30 dagar på dig att returnera varan från det att du mottagit din beställning. Ångerrätten gäller alla varor i vårt sortiment.

Det enda villkoret är att varan kommer tillbaka i originalskick, att den är oanvänd och att alla etiketter är kvar.


Varor som returneras skall skickas till: Skogsmarken, Green planet AB, Marieberg, 179 75 Skå

Fler detaljer om hur returer ska gå till finner du nedan under rubriken "Gör så här vid retur till Skogsmarken"

Om du är osäker på vilka uppgifter som ska uppges vid ångerrätt och retur kan du med fördel använda konsumentverkets blankett som du finner här

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler är du som konsument skyldig att ersätta näringsidkaren för en varas värdeminskning i den mån den beror på att du som konsument har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper eller funktioner.

Kom ihåg att förpacka varan väl eftersom det är du som kund som bär ansvaret för transporten till Skogsmarken (se under rubriken ”Transportskador”).

För att returnera en vara ska du använda retursedeln och fraktsedeln (förbetald kundretur) som finns med i paketet vid leverans. Fraktsedeln fäster du på utsidan av paketet. Frakten är förbetald och du ska som kund inte betala någonting.

Skogsmarken löser inte ut varor som returnerats mot postförskott.

Gör så här vid retur till Skogsmarken

1. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. Använd gärna originalemballaget.

2. Sätt på fraktsedeln (förbetald kundretur) som finns bipackad i paketet. På fraktsedeln finns alla uppgifter som behövs för att returen ska komma rätt. Självklart kan du även betala portot själv och skriva följande returadress på paketet:

Skogsmarken, Green planet AB, Marieberg, 179 75 Skå

3. Använder du dig av den förbetalda fraktsedeln måste du lämna in returpaketet på ett av PostNord Logistics återlämningsställen. Väljer du att betala portot direkt själv kan du lämna in paketet till valfritt ombud.

4. När vi mottagit returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna till dig. Se mer info under rubriken ”Återbetalning” nedan.

Returrätten gäller inte för måttbeställda varor. Eventuella fel kan självklart reklameras.

Returrätten gäller inte för presentkort. Eventuella fel kan självklart reklameras.ÅTERBETALNING

Återbetalning sker snarast och allra senast inom 14 dagar från att Skogsmarken mottagit meddelande om hävande av köp och retur samt tagit emot returen och konstaterat att du haft rätt att reklamera eller ångra ditt köp.

• Kortbetalning

Vi sätter tillbaka pengarna på ditt kort. Återbetalningen kommer att synas på ditt konto inom ett par dagar från det att vi gjort återbetalningen.

• Fakturabetalning

Har du betalt fakturan kommer Svea Ekonomi att kontakta dig via mail för att inhämta kontoinformation från dig. Därefter kommer returbeloppet att sättas tillbaka på ditt konto.

Har du inte betalt fakturan kommer varan du returnerat att krediteras från din faktura. När du därefter ska betala fakturan ska du dra bort den returnerade varans värde från totalbeloppet. Du betalar således endast för de varor du behåller.

Vid eventuell reklamation eller byte ombesörjer Skogsmarken omleveransen kostnadsfritt.

SÄKERHET VID KORTKÖP

Du som kund kan känna dig helt trygg vid kortköp. Webbplatsen stödjer 3D Secure i samarbete med Dibs Payment Services AB. 3D Secure-teknologin syftar till att identifiera kortinnehavaren vid köp online och bygger på att en personlig kod/lösenord används i samband med köpet. Med hjälp av denna teknologi kan du som kund vara säker på att kortet inte nyttjas av obehörig.

Vi kontrollerar alltid kortets giltighet och att det finns täckning för köpesumman.

PERSONUPPGIFTER OCH MARKNADFÖRING

Skogsmarken ansvarar i egenskap av personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du lämnar till oss i samband med ditt köp. Genom godkännande av dessa Köp- och leveransvillkor samtycker du som kund till Skogsmarkens behandling av personuppgifter enligt denna punkt.

De personuppgifter som har lämnats till Skogsmarken vid köp används för tecknande och genomförande av leveransavtal, för att upprätthålla vår kundrelation samt för marknadsaktiviteter genomförda av Skogsmarken.


Detta innebär att Skogsmarken kan, såvida du inte skriftligen motsatt dig det, komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig via mejl med nyhetsbrev, sms, direkt marknadsföring eller marknadsundersökningar. Du har givetvis möjlighet att när som helst skriftligen meddela oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål.

För att kunna genomföra beställningar är det nödvändigt att lämna ut uppgifter till tredje part. Skogsmarken lämnar personuppgifter till Svea Ekonomi AB i syfte att genomföra ditt köp samt till transportföretag för genomförande av leverans och avisering.


Vi garanterar att dina kunduppgifter endast används av Skogsmarken och dess närstående bolag. Skogsmarken och dess närstående bolag kommer inte, utan ditt samtycke, att vidareförmedla uppgifter om dig annat än om detta följer av lagstiftning, om det krävs i samband med att du beställt en produkt eller om Skogsmarken anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande Skogsmarken och dess närstående bolag.

Du som kund har rätt att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad hos Skogsmarken om dig. För att få ut dina uppgifter ska du vända dig till info@skogsmarken.com. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har du som kund rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

COOKIE POLICY

En cookie är data som skickas från en webbplats och lagras lokalt i besökarens webbläsare medan den besöker en webbplats. När besökaren besöker samma webbplats igen så kan datan som är sparad i cookien hämtas upp och notifiera webbplatsen om besökarens tidigare aktiviteter. 


Vi använder cookies för att underlätta analyser av trafik på skogsmarken.com och skapa en bättre användarupplevelse. Det kan tex innebära att vi sparar information om tidigare besök på skogsmarken.com samt vilka sidor som besökts på skogsmarken.com. Genom att besöka skogsmarken.com så godkänner du att vi samlar information om dina besök med hjälp av cookies. Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar till att inte acceptera cookies. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Läs mer under hjälpavsnittet som rör cookies i din webbläsare.

ÅLDERSGRÄNS

Skogsmarken expedierar inte beställningar till personer under 18 år då man enligt lag måste man vara myndig för att ingå ett avtal.

FEL OCH KORRIGERING AV PUBLICERAT MATERIAL

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, produkttexter och bilder som tryckts eller skrivits felaktigt på webbplatsen, på våra bloggar och i sociala medier. Vi reserverar oss för prisjusteringar (ex. förändrade priser från våra leverantörer och valutaförändringar), lagerförändringar och eventuellt tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren eller i hårdvara såsom nätverk och servrar.

FORCE MAJEURE

Under force majeure skjuts Skogsmarkens förpliktelser upp. Om force majeure råder längre än 2 månader har kunden såväl som Skogsmarken rätt att häva avtalet utan någon skyldighet att betala skadestånd.Med force majeure avses bland annat ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, import/exportförbud, konflikt på arbetsmarknaden, transportstörningar, sjukdom hos personalen, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

TVIST

Vid eventuell tvist kan du som konsument, förutom att vända dig till allmän domstol, även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden. Skogsmarken följer alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

BOLAGSINFORMATION

Skogsmarken, Green Planet AB

556957-2604

Marieberg

179 75 Skå

epost: info@skogsmarken.com

Tel: 08-40910200, 0702-99 77 15

This site uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.
x

Partners